winterdip tegengaan
Lifestyle

Vijf handige tips om de aankomende winterdip tegen te gaan!

Tips tegen de winterdip die ook echt werken.. Dat zou handig zijn! Gelukkig is dit blog echt bedoeld om jou handige tips en tricks te bieden. Daarom hebben we in dit blog een aantal tips voor je klaarstaan waarmee jij de winterdip gegarandeerd tegen kan gaan!

1. Koop een wekker met daglicht

Je weet vast wel wat we bedoelen. Zo’n wekker met een lamp die een aantal minuten voor je wekker aan gaat en vervolgens steeds feller daglicht nabootst. Dit zorgt ervoor dat jouw biologische klok weet dat het weer tijd is om wakker te worden. Handig, vooral omdat het ’s ochtends weer later licht begint te worden.

2. Koop vitamine D supplementen

We kunnen je vertellen: deze heb je echt nodig. Nu de zon vrijwel niet meer schijnt, kan je lichaam geen vitamine D meer aanmaken. Ga langs de Holland & Barrett of andere gezondheidswinkel om vitamine D pillen te kopen. Een tekort aan vitamine D zorgt namelijk voor een winterdepressie (ja, echt!), maar ook voor chronische vermoeidheid en de kans op hart- en vaatziekten nemen toe. Supplementen kosten een tientje en daar ben je wel even zoet mee!

3. Blijf bewegen

Het liefst ga je lekker op de bank liggen als het buiten donker is, maar duik de sportschool toch maar even in. Beweging zorgt ervoor dat de winterdip veel minder hard aankomt. Als het uitkomt met je werk of andere plannen: ga hardlopen als het nog licht is. Hoe meer je kan genieten van de uren dat het licht is, hoe beter je door de winterdip heen komt!

4. Een kleine wandeling maken

Ga een paar keer per dag even snel naar buiten. Dit is niet alleen fijn om wat extra beweging in je dag te stoppen, maar hiermee zorg je ook dat je elke keer weer een paar minuten het daglicht te zien krijgt. Vooral als je op een kantoor of in een winkel werkt is dit geen overbodige luxe.

5. Sint-Janskruid thee drinken

Een of twee kopjes Sint-Janskruid thee per dag drinken zorgt echt voor een positievere houding. Het is sterk spul, dus je gaat zeker twee weken merken dat je humeur wat gedaald is. Gebruik je medicatie? Ga dan eerst even langs bij de huisarts om dit te overleggen. Ondanks dat het volledig natuurlijk is, is Sint-Janskruid echt sterk spul.

Matthijs houdt zich bezig met tips & tricks om het leven leuker te maken. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt zelf de slingers ophangen. Op Datzouhandigzijn.nl helpt hij jou met een leuker en gemakkelijker leven.