Vespa scooter
Lifestyle

Vespa scooters, de meest bekende scooters van de wereld

De opkomst van de Vespa scooter kan worden gezien als technologische revolutie op het gebied van vervoer halverwege de 20e eeuw. De ondernemer Enrico Piaggio en innovatief designer Corradino D’Ascanio zorgden voor de geboorte van de favoriete scooter van het moment: de Vespa. Vandaag de dag is het misschien wel de meest bekende scooter op de wereld.

Ontstaan Vespa scooters

De Vespa scooters kwamen in 1946 voor het eerst op de markt. Dit scootermerk wordt geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Piaggio. De scooter had brede kappen aan de achterzijde en leek daardoor op een wesp, vandaar de naam Vespa, het Italiaanse woord voor wesp. Toen al werd er veel aandacht besteed aan het ontwerp van de scooter. Het moest niet alleen zorgen voor een comfortabele rit en lang rijplezier, maar de modellen moesten ook opvallend mooi zijn. Dit blijkt meer dan geslaagd. De Vespa scooters zijn al zo’n 70 jaar bijzonder populair over de gehele wereld.

In de jaren 60 was de Vespa overal in Italië te zien. De populariteit van de klassieke Vespa is grotendeels te danken aan de aanwezigheid van de scooter in veel bekende films. Een voorbeeld van zo’n bekende film is de Roman Holiday, waarin Audrey Hepburn een rol speelde. De vintage Vespa is ongetwijfeld een van de meest herkenbare symbolen van Italië geworden. Dit simpele, praktische voertuig kan worden gezien en gehoord in veel steden in Italië. Niet alleen in Italië is het bekend door het design, maar ook in de rest van de wereld. Vespa kan worden gezien als de allereerste globaal succesvolle scooter.

Stijlicoon

De Vespa scooter is sinds die tijd een stijlicoon gebleven. De modellen die de laatste jaren zijn uitgebracht, zoals de Vespa Primavera en de Vespa Sprint, bewijzen dat het merk haar populariteit nog niet heeft verloren. De allereerste Vespa die werd uitgebracht in 1946 verschilt dan ook niet veel van de hedendaagse modellen. “You don’t fix what’s not broken.”

 

Matthijs houdt zich bezig met tips & tricks om het leven leuker te maken. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt zelf de slingers ophangen. Op Datzouhandigzijn.nl helpt hij jou met een leuker en gemakkelijker leven.