koel in huis
Nieuws,  Wonen

Tips om het binnen aangenaam koel te houden

Het heeft even geduurd, maar de zomer is nu toch echt aangebroken. We kunnen weer flink gaan genieten van de zon buiten. Maar wat nou als het binnen ook wat te warm wordt? Met deze tips zorg jij er voor dat het binnen aangenaam koel blijft.

Raamdecoratie sluiten

Deze tip heb je vast al eens eerder gehoord, maar het sluiten van je raamdecoratie is echt een must als je het binnen niet ook 26 graden wil laten worden. Door je houten jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen of misschien zelfs ook overgordijnen te sluiten, maak je het de zon een stuk lastiger. De zon wordt geblokkeerd en kan dus niet in je woning komen. Als je dan ook nog buitenzonwering hebt, zoals een zonnescherm, is het aan te raden om ook die uit te hangen. Hoe meer lagen, hoe beter en hoe koeler het dus in huis wordt.

Airco op volle toeren?

De airco’s gaan over de toonbank als zoete broodjes. We geven je ook groot gelijk, want een airco is een must deze zomer. Je moet ‘m alleen wel slim gebruiken. Als je de airco aanzet, zorg dan dat alle deuren en ramen dicht zijn. Leg ook een aantal flessen met water in je vriezer en haal deze eruit als ze volledig bevroren zijn. Door deze voor je ventilator te zetten, wordt het nog koeler in huis. De lucht vanuit je ventilator wordt namelijk extra afgekoeld door de bevroren fles. Het kost je vrijwel geen moeite, maar je hebt er zeker een voordeel aan!

Door laten waaien in huis

Gelukkig is het niet de gehele dag warm. In de ochtend en avond is het vaak een stuk frisser. Zorg er dan voor dat je de deuren en/of ramen open houdt. Zo kan de warme lucht in huis plaats maken voor nieuwe, frisse lucht. Pas wel op met het aandoen van sfeerlichten. Ondanks dat muggen niet direct op licht afkomen, helpt het toch een handje om de lichten uit te laten. Wil je echt optimaal genieten van de frisse lucht, maar ook wat sfeer in je huis brengen? Met horren op maat kan je zonder zorgen de deuren en ramen open laten en de lichten aandoen, zonder dat je last hebt van muggen!

Matthijs houdt zich bezig met tips & tricks om het leven leuker te maken. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt zelf de slingers ophangen. Op Datzouhandigzijn.nl helpt hij jou met een leuker en gemakkelijker leven.