terrasoverkapping
Nieuws

Terras overkapping voor extra luxe in je tuin

Tijdens de eerste en tweede lockdown zijn we massaal bezig met het restylen van ons interieur. Andere bank, nieuwe keuken, likje verf op de muur. De woonkamer inspiratie vliegt je om de oren. Maar nu we het zonnetje steeds vaker zien en de lente steeds dichterbij komt, is het ook goed om te kijken naar je tuin.

Een trend die we meenemen uit 2020 is het plaatsen van een terrasoverkapping voor extra luxe in je tuin of terras. Maar wat is dat nou, zo’n terrasoverkapping? Wij vertellen je de ins & outs over overkappingen voor in je tuin of terras.

Een overkapping van hout of sterk aluminium

In Nederland zijn de overkappingen van hout heel populair. Bij onze onderburen (in België dus) zijn juist de overkappingen van aluminium heel populair. Het grote voordeel ten opzichte van de overkappingen in Nederland is dat dit materiaal veel langer mee gaat. Het overleeft een flinke regenbui, windstoten of zelfs sneeuw. En vooral dat laatste is heel belangrijk. Want ondanks dat het hier niet veel sneeuwt: als het sneeuwt, sneeuwt het flink en kan het gewicht van de opgehoopte sneeuw voor veel schade zorgen.

Bij een terrasoverkapping van aluminium is dat niet het geval. Deze worden vrijwel allemaal uitgevoerd met een zogeheten lamellendak. Dit houdt in dat het dak van je nieuwe overkapping is uitgevoerd met lamellen die je kunt kantelen. Handig, want zo kun je dus de lichtinval bepalen. Als de zon flink schijnt, zet je de lamellen dicht. Zo heb je in de tuin ook een schaduwplek. En als de warmte van de zon afneemt, open je de lamellen weer iets.

Een investering waar je jarenlang plezier van hebt

Eerlijk is eerlijk: een overkapping in je tuin of terras is niet goedkoop. Als je er zelf eentje bouwt van hout, ben je ongemerkt toch heel veel tijd kwijt aan het bouwen ervan. En als je er eentje laat maken, precies zoals jij ‘m wil, betaal je gewoon wat extra omdat de overkapping al voor je gemaakt wordt. Maar als hij eenmaal in je tuin of op je terras staat te stralen, snap je niet waarom je er niet eerder aan begonnen bent. Want wat een luxe biedt het!

Je kunt er je mooie loungeset onder plaatsen, een koelkastje voor lekkere drankjes, een verwarmer zodat het ’s avonds ook nog lekker vertoeven is en wat extra verlichting is ook nooit verkeerd. Maar begin er snel mee, want volgens dit artikel krijgen de fabrikanten van overkappingen het heel druk dit (voor)jaar!

Matthijs houdt zich bezig met tips & tricks om het leven leuker te maken. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt zelf de slingers ophangen. Op Datzouhandigzijn.nl helpt hij jou met een leuker en gemakkelijker leven.