stalen deur
Nieuws

Stalen schuifdeur voor extra ruimte in je woonkamer

Mensen die woonachtig zijn in de stad weten hoe lastig het is om een kleine woonkamer leuk én praktisch in te richten. Leuke dingen zijn vaak niet praktisch en praktische dingen zijn vaak niet leuk. Tenminste, tot nu. Want wij gaan je introduceren aan de stalen schuifdeur. Stijlvol, chique en perfect om ruimte over te houden in je woonkamer. Ruimte die je vervolgens weer anders in kan vullen.

Het verschil tussen een standaard deur en schuifdeur

Bij een standaard deur heb je te maken met een bepaalde ruimte die uitzwaai wordt genoemd. Dit s de ruimte die verloren gaat als je de deur opent en sluit. Je kunt er geen meubels en accessoires neerzetten, terwijl die ruimte in veel gevallen ongebruikt wordt.

Bij een schuifdeur heb je hier geen last meer van. Deze schuif je open en dicht, waardoor er geen uitzwaai meer van toepassing is. In de ruimte die je hiermee bespaart, kun je weer gebruiken voor een mooie plant, meubelstuk of kleed.

Extra stijlvol: een schuifdeur van staal

Stalen deuren zijn razend populair. Alle woonblogs hebben al wel eens geschreven over stalen deuren. Logisch ook, want het is echt helemaal van nu. Het zwarte stalen frame geeft je woonkamer, keuken, kantoor of slaapkamer direct zo’n andere look. Dat is niet te creëren met een normale deur.

Vooral ook omdat er aan de bovenkant een railsysteem wordt bevestigd, zodat de stalen deur eenvoudig naar links en rechts te schuiven is. Deze details zorgen echt voor een loft idee en maken een saaie woonkamer direct een stuk stoerder.

Inspiratie nodig?

Twijfel je of zo’n stalen schuifdeur nou wat voor jou is? Instagram en Pinterest staan er vol mee. Kijk daarom altijd eerst daar. De kans is groot dat er inspiratie afbeeldingen op staan die lijken op jouw woonkamer. Zo zie je direct wat een stalen deur voor de ruimte in huis kan betekenen. En als je je stalen deur bij een speciaalzaak haalt, kunnen zij je ook nog adviseren en eventueel inspirerende foto’s tonen.

Matthijs houdt zich bezig met tips & tricks om het leven leuker te maken. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt zelf de slingers ophangen. Op Datzouhandigzijn.nl helpt hij jou met een leuker en gemakkelijker leven.