brochure
Specialisten

Zo laat je de perfecte brochure drukken!

Voor je bedrijf of organisatie wil je natuurlijk de mooiste brochures drukken. Dan is het goed om te weten wat er allemaal beschikbaar is in de markt zodat jij zeker weet dan je brochure goed gedrukt wordt.

Brochure of folder?

Een brochure wordt nog wel eens verward met een folder. Zoals de naam al doet vermoeden is een folder een ‘gevouwen’ stuk papier. Dit kan tot een maximaal aantal pagina’s. Heb je veel informatie dan is een folder niet altijd de juiste keuze. Je kunt dan beter een brochure maken.

Wanneer je een brochure wilt laten drukken, hou er dan rekening mee dat je altijd een aantal pagina’s in veelvoud van 4 moet bestellen. Dit komt omdat het in ‘katernen’ wordt gedrukt. 1 katern bestaat uit 4 pagina’s. Het minimale aantal pagina’s is 8. Heb je slechts 4 pagina’s dan is het eigenlijk 1 katern en dat is dan weer een gevouwen folder.

De details

Het papiersoort bepaald (naast het ontwerp) de uitstraling van je brochure. Papiersoorten zijn er oneindig. Over het algemeen wordt gebruik gemaakt van gestreken wit papier en ongestreken wit papier. Deze standaard soorten maken het mogelijk om goedkoop brochures te drukken.
Natuurlijk kun je ook andere papiersoorten nemen. Dat is wel iets prijziger.

Je kunt een brochure ook nog laten voorzien van een extra afwerking. Zo kun je de omslag (cover) laten voorzien van laminaat. De standaard opties zijn glans of mat. Maar je hebt ook nog softtouc dat zorgt voor een zijdezacht gevoel. Ook kun je een glanzende lak leggen op bijvoorbeeld je logo. Hiermee leg je extra nadruk op een bepaald deel van de cover van je brochure.

Matthijs houdt zich bezig met tips & tricks om het leven leuker te maken. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt zelf de slingers ophangen. Op Datzouhandigzijn.nl helpt hij jou met een leuker en gemakkelijker leven.