caferacer
Specialisten

How to: een caferacer bouwen

Het bouwen van een eigen caferacer is iets waar de meeste motorliefhebbers enkel van kunnen dromen. Een prachtig project om jouw ultieme motorfiets samen te kunnen stellen. Helaas blijft het vaak bij dromen. Maar waarom zou je deze droom eigenlijk niet verwezenlijken? Er zijn genoeg manieren waarop je jouw caferacer binnen no-time kunt samenstellen. Dit hoeft helemaal niet veel geld of tijd te kosten. Zolang je maar weet hoe je deze klus precies aan moet pakken. Nieuwsgierig geworden? In dit artikel vertellen we hoe je dit project begint, welke basismotor het meest geschikt is en waar je rekening mee moet houden tijdens het bouwen. 

Begin met het bepalen van een budget 

Caferacer onderdelen van Caferacerwebshop bestellen geeft je het gevoel alsof je een klein kind in een snoepwinkel bent. Alles ziet er even mooi en aanlokkelijk uit. Het liefst gooi je je hele digitale winkelwagentje vol en check je met een grote glimlach uit. Helaas is dit niet altijd mogelijk. De meeste mensen moeten zich toch wel streng aan een budget houden. Een motorfiets kopen is al niet goedkoop, deze ook nog geheel naar wens opknappen kan dan ook de nodige financiële druk geven. Begin daarom altijd met het bepalen van een budget. Zo kom je niet voor een ongewenste financiële verrassing te staan. 

Het is uiteraard onmogelijk om van tevoren precies in te schatten wat het bouwen van een caferacer je gaat kosten. Je kunt een reële schatting maken, maar er zijn altijd wel onverwachte kosten. Daarom is het belangrijk om ook een gedeelte van je budget te reserveren voor dergelijke kosten. Door een ruime begroting op te stelling, weet je zeker dat je straks niets tekort komt. 

Let op: bewaar van iedere aankoop de bonnetjes. Ook de digitale facturen zijn belangrijk om te bewaren. Maak iedere week of maand even de balans op en bepaal hoeveel er is uitgegeven en hoeveel budget er nog over is. Ook wanneer je enkel gashendels koopt, dan is het belangrijk om dit direct op te schrijven. Het zijn niet alleen de grootste bedragen (zoals de aanschaf van een basismotor) die meetellen. 

De juiste basismotor 

Het vinden van de juiste basismotor is van essentieel belang voor het succes van jouw project. Hierbij is het met name belangrijk om op de kwaliteit van de motor te letten. Vaak denken mensen snel voor de goedkoopste basismotor te kiezen, maar komen er dan achter dat er nog veel meer gedaan moet worden dan enkel knipperlichten bij Caferacerwebshop bestellen. De juiste basismotor kopen is dan ook essentieel om uiteindelijk goedkoper uit te zijn. Maak van goedkoop geen duurkoop en kies direct voor kwaliteit. 

Belangrijk bij een basismotor is dat het uiterlijk ook aan bepaalde eisen voldoet. Alleen dan ben je in staat om er een echte sportieve caferacer van te maken. Kies daarom voor een model met een gestroomlijnde horizontale lijn over de lengte van de rug van de motor. Ook moeten beide wielen dezelfde grootte hebben. Geschikte modellen zijn o.a. de Yamaha XS, Kawasaki Z, BMW K en bepaalde modellen uit de Honda series. 

Stel de aanschaf van bepaalde extra’s nog even uit 

Een caferacer bouwen kan best prijzig zijn. Als je over een niet al te groot budget beschikt is het dan ook eerst belangrijk dat de basis goed is. Werkt de motor naar behoren? Ziet hij er goed uit en kan je er al op rijden? Dan zijn de belangrijkste punten al afgevinkt. Vervolgens kan je extra’s die je later nog zou willen toevoegen, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een db killer van Caferacerwebshop.com, uitstellen totdat je weer voldoende gespaard hebt. Rome was ook niet in één dag gebouwd, nietwaar?! 

Matthijs houdt zich bezig met tips & tricks om het leven leuker te maken. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt zelf de slingers ophangen. Op Datzouhandigzijn.nl helpt hij jou met een leuker en gemakkelijker leven.