Financieel adviseur Amsterdam
Nieuws

Handig: Financieel adviseur Amsterdam

Er is nog nooit zo veel gespaard als in het jaar 2020. Veel mensen voelen de financiële gevolgen van de Corona-pandemie in hun portemonnee. Ondernemers, maar ook werknemers. Maar waarom sparen als je geen rente krijgt? De eerste berichten over negatieve rente zijn namelijk al binnen. Een financieel adviseur Amsterdam legt je uit hoe je je geld beter kunt laten renderen.

Stap 1: waar spaar je voor?

Het is altijd belangrijk om te bepalen waar je voor spaart. “Zomaar sparen” werkt niet. Spaar je om een buffer op te bouwen? Om een nieuwe auto te kopen? Om eerder te kunnen stoppen met werken? Of misschien om te verhuizen?

Sommige doelen vallen onder sparen op korte termijn. Denk aan een noodbuffer van €1.000 opbouwen. Andere spaardoelen, zoals eerder kunnen stoppen met werken, zijn voor velen van ons een lange termijn doel.

Stap 2: zoom in op sparen op lange termijn

Als je op lange termijn wil sparen, is het niet rendabel om enkel op je spaarrekening te sparen. Denk ook eens aan vermogensplanning. Hierbij beleg je geld in indexfondsen. Gemiddeld is het rendement 6%. Vergeleken met de 0,01% spaarrente die je bij een handvol banken nog krijgt, is het zeker interessant om je te verdiepen in beleggen. Uiteraard moet je alleen beleggen met geld dat je kunt missen. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Stap 3: maak je doel concreet

Dus je wil eerder stoppen met werken, een huis kopen voor de verhuur of op wereldreis over een paar jaar? Maak concreet wanneer je dat wil doen? Hoe lang heb je dan nog de tijd om het financiële plaatje compleet te maken en dat doel te verwezenlijken? Door een doel te stellen kun je ook naar dat doel toewerken en kun je op verschillende momenten evalueren hoe het gaat.

Matthijs houdt zich bezig met tips & tricks om het leven leuker te maken. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt zelf de slingers ophangen. Op Datzouhandigzijn.nl helpt hij jou met een leuker en gemakkelijker leven.