printer kopen
Lifestyle,  Specialisten

Een laserprinter kopen: dit moet je weten!

Je hebt besloten om een laserprinter te gaan kopen, bijvoorbeeld voor op kantoor, of gewoon voor thuis! Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten? Er zijn zo veel verschillende soorten laserprinters… Daarom geven wij je wat tips om je te helpen bij de aanschaf!

Zwart-wit of kleur laserprinter?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er zwart-wit laserprinters bestaan, en kleuren laserprinters. Je denkt misschien dat een kleurenprinter altijd de beste optie is. Dit is echter niet altijd het geval! Bij veel bedrijven wordt er namelijk alleen maar in zwart-wit geprint. Denk bijvoorbeeld aan interne documenten of cijfers. In dit geval is het verstandiger om een zwart-wit laserprinter te kopen. Deze zijn namelijk goedkoper in zowel de aanschaf als het gebruik. Een kleurenprinter is namelijk complexer, en de toners zijn ook duurder op de lange termijn.

Nieuw, tweedehands of refurbished laserprinter?

Veel mensen denken bij het kopen van een printer direct aan een splinternieuwe. Je hebt echter nog twee andere opties, namelijk een tweedehands of een refurbished printer! Nieuwe printers zijn erg duur. Bij een tweedehands loop je echter weer het risico dat je een printer koopt met slechte kwaliteit. Je hebt hier tevens geen garantie bij, en loopt dus een risico. Daarom is er een middenweg; refurbished! Je koopt dan een printer die om wat voor reden dan ook geretourneerd of afgekeurd is. Dit is in feite dus een tweedehands printer. Het grote verschil is echter dat refurbished printers grondig zijn gecontroleerd, schoongemaakt en gerenoveerd, door een professioneel bedrijf. Kapotte onderdelen worden hierbij bijvoorbeeld vervangen, zodat de printer weer goed werkt. Deze tweedehands printer is hierdoor dus uiteindelijk weer zo goed als nieuw! Daardoor kun je dus een erg goedkope printer kopen, die nog steeds goede kwaliteit heeft én garantie!

Keuze gemaakt?

Met behulp van de bovenstaande punten heb je ongetwijfeld een beter beeld gekregen van wat voor soort laserprinter je nou wilt. In veel situaties is een zwart-wit laserprinter en een refurbished model het meest geschikt. Daarom bevelen wij aan om een zwart wit HP printer te kopen bij Refurbished Printer!

Matthijs houdt zich bezig met tips & tricks om het leven leuker te maken. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt zelf de slingers ophangen. Op Datzouhandigzijn.nl helpt hij jou met een leuker en gemakkelijker leven.