Hondenverzekering afsluiten
Nieuws

Een hondenverzekering afsluiten

Een hond behoort tot de trouwste bondgenoot van de mens. Een hond zal altijd trouw zijn, in vrolijke tijden, maar ook in trieste tijden. Logisch dat een hond dan vaak ook onderdeel van een gezin vormt. Gezinsleden willen daarom zo lang en goed mogelijk van een hond genieten. Als een hond dan ziek wordt, dan zal dit het gezin van de hond enorm raken. Als een hond bijvoorbeeld geopereerd moet worden en de financiële situatie van de eigenaar laat dit eigenlijk niet toe, kan dit tot grote drama’s leiden.

Ga daarom een hondenverzekering vergelijken en sluit een verzekering af.

Waar op letten bij het afsluiten van een hondenverzekering?

Met een hondenverzekering hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van een medische behandeling, die een hond moet ondergaan. Daarnaast is op medisch gebied ook veel meer mogelijk en hoeft een hond niet direct ingeslapen te worden, maar kan hij soms door een operatie gered worden. Het belangrijkste om op te letten is de premie. Deze is vaak afhankelijk van het soort pakket dat je kiest en de leeftijd van de hond. Veel verzekeringen hebben een eigen risico. Ga goed na op de verzekering die jij wilt afsluiten dit ook heeft, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Soms kan je ook kiezen om het eigen risico te verhogen, wat premiekorting kan opleveren. Een dierenverzekering vergelijken kan dus veel opleveren. Dan is het heel belangrijk om te kijken wat je verzekeringspakket verzekerd. Als je een basis pakket hebt, worden bijvoorbeeld vaak de kosten voor tandheelkundige hulp of kosten voor sterilisatie niet vergoed.

Wanneer afsluiten?

Sluit een hondenverzekering af als de hond nog een puppy is. Vooral ook omdat je met een puppy vaak iets meer risico loopt en ook nog gesteriliseerd moet worden. Maar ook de premie die je dan maandelijks betaald is veel lager, dan als je het op oudere leeftijd doet. Soms kan je voor een oudere hond al helemaal geen verzekering meer afsluiten, dus het is van belang om zo snel mogelijk een verzekering af te sluiten.

Matthijs houdt zich bezig met tips & tricks om het leven leuker te maken. Je leeft immers maar één keer en je moet toch echt zelf de slingers ophangen. Op Datzouhandigzijn.nl helpt hij jou met een leuker en gemakkelijker leven.